* ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

-->
Το πρώτο, εμπόδιο, που πρέπει να ξεπεραστεί, για την υλοποίηση και λειτουργία της «ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗΣ», είναι η εύρεση του τρόπου διασποράς και διείσδυσης αυτής της πρότασης/πρόσκλησης  προς την Ελληνική κοινωνία, ώστε να συσπειρωθούμε όλοι οι πολίτες που πιστεύουμε στην ανάγκη τής , όσο γίνεται συντομώτερα, απομάκρυνσης τού οικτρά αποτυχημένου καθεστώτος πολιτικού συστήματος από την Ηγεσία τής Χώρας (με την αντικατάστασή του από μία ΗΓΕΣΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) και της εξάλειψης της νοοτροπίας της κομματοκρατίας*, από τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.
 Επ’ αυτού, τίθενται υπ’ όψη σου, τα εξής: Ο κλασσικός τρόπος  μίας γρήγορης  διάδοσης των πολιτικών θέσεων, προτάσεων και πληροφόρησης, στη σημερινή εποχή, είναι ο γνωστός μονόδρομος : Είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), δηλαδή ο Τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) με κυρίαρχη  την Τηλεόραση. 
  Όπως αποκαλύπτεται (στη Σελίδα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, στο http://hkommatokratia.blogspot.com ) τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, σήμερα, στην Ελλάδα, αποτελούν συστατικό (και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό) τού ίδιου κατεστημένου που η  κίνησή μας επιδιώκει να ανατρέψει, καθώς είναι το κυρίως εργαλείο τής ζεύξης και πλοκής τής πολιτικής ολιγαρχίας με την οικονομική,  (αρκεί να ιδεί κάποιος, ότι στην ιδιοκτησία αυτών των ΜΜΕ, φιγουράρουν τα ονόματα των χονδρεμπόρων των κρατικών συμβάσεων, επιχειρηματικών συγκροτημάτων Μπόμπολα, Κόκαλη, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Λαμπράκη, κλπ).    

       Άρα, δεν μπορεί η κίνησή μας , αλλά και δεν θέλει, να χρησιμοποιήσει το ίδιο αυτό μέσο, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν προσκληθεί σε εκπομπές ή συνεντεύξεις που θεωρούνται σοβαρές, δεν θα  παρουσιάσει τις θέσεις της).

  Ένας ακόμη λόγος , εξαιρετικά σημαντικός, για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από τις επιλογές της κίνησής μας, αποτελεί και η μάχη που πρέπει να δώσουμε και στο πεδίο της επιχειρούμενης, από αυτά τα ΜΜΕ, γενικής αποβλάκωσης και χειραγώγησης της Ελληνικής κοινωνίας. 
   Παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία να αποδειχθεί (στην Ελλάδα, για πρώτη φορά) ότι η παντοδυναμία των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, στο πολιτικό πεδίο, είναι ένα καρκίνωμα που πρέπει και μπορεί να αφαιρεθεί με το νυστέρι της πραγματικής ( και όχι εικονικής ) ανθρώπινης επαφής . 
  Μία ενδεχόμενη νίκη στο πεδίο αυτό θα αποτελέσει μία απρόσμενη ανατροπή (τεράστιας σημασίας) στην διαφαινόμενη παντοδυναμία των ΜΜΕ (και των ιδιοκτητών τους) που χειραγωγούν και υποκαθιστούν (στο παρασκήνιο) την πολιτική εξουσία. 
   Μία νίκη στο πεδίο αυτό, δεν είναι άσχετη και ξεκομμένη από τον κύριο στόχο της κίνησής μας για την προάσπιση της πανταχόθεν βαλλόμενης Δημοκρατίας, ούτε μικρότερης σημασίας από την ανατροπή του άρρωστου πολιτικού κατεστημένου της κομματοκρατίας.  
  Αντιθέτως, θα αποτελέσει την άλωση ενός ισχυρότατου, εχθρικού προς τη Δημοκρατία  προμαχώνα, (αφού προσπαθεί να την ποδηγετήσει), αυτού της «μιντιοκρατίας», που απεργάζεται την ύπουλη, (γίνεται με απολύτως νόμιμες και δημοκρατικά αποδεκτές διαδικασίες, ενώ υπονομεύει τη Δημοκρατία) τμηματική και αόρατη  προσπάθεια συρρίκνωσης των κοινωνικών και ηθικών Αξιών, προς όφελος της αναπτυσσόμενης  νέας θρησκείας της κατανάλωσης  η  οποία είναι και η αποκλειστική τροφός της «μιντιοκρατίας», εξασφαλίζοντας το τάϊσμά της  με το μάνα της διαφήμισης (και μάλιστα, πολύ έξυπνα, με έξοδα του  ίδιου του θύματος που προσπαθεί να παγιδεύσει, του καταναλωτή/λαού). 
    Έτσι, η κίνησή μας , απορρίπτει τα ΜΜΕ σαν μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες και επιλέγει την ανορθόδοξη  (για πολιτική κίνηση)  μέθοδο του «duplication» σαν μηχανισμό διασποράς του μηνύματος της, προκειμένου να επικοινωνήσει γρήγορα και σε βάθος με το κοινωνικό Σώμα και να επιχειρήσει την ανατροπή της κομματοκρατίας.  
  Η  λειτουργία αυτού του μηχανισμού, δομείται έτσι, ώστε η κίνησή μας να μπορέσει εύκολα και γρήγορα να  φέρει το αποτέλεσμα που επιδιώκει. Το ίδιο εργαλείο (η μέθοδος του «duplication») που πολυεθνικές έχουν χρησιμοποιήσει με εξαιρετική αποτελεσματικότητα για τη γιγάντωσή τους, αξιοποιείται από τη ΣΠΑ  για την ανατροπή του άρρωστου  πολιτικού κατεστημένου, με τη σκέψη ότι δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε τα εργαλεία, αλλά μόνον τις ανθρώπινες προθέσεις για τη χρήση των εργαλείων, προς καλό ή κακό σκοπό.

  Η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού αυτού, εξαρτάται  αποκλειστικά από τον κάθε πολίτη που (όπως εσύ, τώρα) θα έχει στα χέρια του την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ μας για τη συμμετοχή του στην κίνησή μας.
  Εξαρτάται από το πώς θα τη μεταχειρισθεί.
  Θα μαχαιρώσει με αυτήν το τέρας, (με τον τρόπο που προτείνεται παρακάτω) ή θα πετάξει το στιλέττο, σκεπτόμενος ότι «το τέρας είναι ανίκητο».
  Η βάση του μηχανισμού της προτεινόμενης συσπείρωσης, είναι ο ανθρώπινος τρόπος «από πολίτη σε πολίτη», «από στόμα σε στόμα», από τον ένα φίλο στον άλλο.  
  Η εμπιστοσύνη που έχουμε στο γνωστό μας πρόσωπο που μας μιλά και μας προτείνει κάτι, είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγων  για την απόφασή μας να ακούσουμε και να συζητήσουμε την πρότασή του και αν είναι πειστική, να την υιοθετήσουμε. 
  Η ανθρώπινη ζεστασιά της ειλικρίνειας, που τη νοιώθουμε στο σφίξιμο του χεριού ή στη ματιά του φίλου μας, είναι ο καλύτερος, ποιοτικά, τρόπος επικοινωνίας. 
  Αυτός ο τρόπος επιλέγεται για τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ του ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ μας. 
          (Για την αποτελεσματικότητα  αυτού του τρόπου, στη Σελίδα ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ, επάνω αριστερά)                                                            
  Σαν βοηθητικά μέσα της  επικοινωνίας  με τους πολίτες, για τη διασπορά του μηνύματός μας, πέρα από την άμεση προσωπική επαφή, επιλέγεται το διαδίκτυο, που αποτελεί το κατ' εξοχήν εργαλείο εμφάνισης και πληροφόρησης περί της ύπαρξής μας, κατά την αρχική παρουσίασή μας στην Ελληνική κοινωνία
  Το  διαδίκτυο, θα χρησιμοποιηθεί με τρόπο που θα αξιοποιεί τη διαδραστικότητα αυτού του μέσου και θα δίνει τη δυνατότητα ενός καθημερινού πολιτικού διαλόγου και κατάθεσης θέσεων και απόψεων όλων των μελών, καθώς επίσης και τη δυνατότητα διενέργειας «άμεσων ψηφοφοριών» μεταξύ των Μελών της ΕΒ, πρό αποφάσεών της.  
  Για τους πολίτες που δεν διαθέτουν ή δεν γνωρίζουν τη χρήση του internet, υπάρχει η λύση (που θα την μάθουν, αμέσως μετά την εγγραφή τους,  ως μέλη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗΣ).

  Επίσης, τα τοπικά ΜΜΕ, που δεν έχουν τα μειονεκτικά (για εμάς) χαρακτηριστικά των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας και θα  θελήσουν να βοηθήσουν το έργο της διάχυσης του μηνύματός μας, θα αποτελέσουν ένα ακόμη σύμμαχο και περιμένουμε τη συνεισφορά τους στον αγώνα αυτό.


  Δεν υπάρχουν σχόλια: